Σάββατο 19 Μαΐου 2012

"Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ"

Την δεύτερη μέρα της γιορτής στις 6:30 θα παρακολουθήσουμε το παραμύθι τις Εύας Πετροπούλου Λιανού "Η ΚΟΡΗ ΤΗΣ ΣΕΛΗΝΗΣ".

 Η «Κόρη της Σελήνης», η πανέμορφη Πριγκιποπούλα Ξακουστή, βρίσκεται αντιμέτωπη με τη μοχθηρή μητριά της, τη νέα Βασίλισσα της Χώρας. Η μικρή Πριγκίπισσα, διωγμένη από το παλάτι με ύπουλο τρόπο, έρχεται για πρώτη φορά σ’ επαφή με τους κινδύνους του σκοτεινού δάσους, αλλά ανακαλύπτει και την φιλική πλευρά τους μιας και της μαθαίνουν πολλά αλλά και την βοηθούν να ανακαλύψει πώς να νικάει το φόβο της και να πορεύεται στη ζωή με καλοσύνη, αφού αυτός είναι ο μόνος δρόμος για την ευτυχία. Πράγματι, η «Κόρη της Σελήνης» ζει μια πολύ όμορφη ζωή σ΄ένα δεύτερο σπίτι , όπου μεγαλώνει τρυφερά, με αγάπη και καλοσύνη επισφραγίζοντας την επικράτηση του «καλού». 

 Η συγγραφέας παρουσιάζει στο κείμενό της τη φωτεινή πλευρά της ζωής, χωρίς να παραγνωρίζει τους κινδύνους από τα ανθρώπινα πάθη. Φως και χρώμα γεμίζουν τις σελίδες του παραμυθιού, με την μικρή ηρωίδα να υπερπηδάει όλα τα εμπόδια με δύναμή την θέληςη, την πίστη , την απλότητα και την καλοσύνη. Είναι ένα κλασικό παραμύθι όπου στην αέναη πάλη του «καλού» με το «κακό», επικρατεί το πρώτο. Η εικονογράφηση είναι αποκαλυπτική και «παραμυθένια», απολύτως ταιριαστή με την πλούσια πλοκή.

Οι μικροί μας φίλοι θα μπορέσουν να μιλήσουν με την συγγραφέα και να αγοράσουν αντίτυπα του παραμυθιού με την αφιέρωσή της.

Ώρα παράστασης: 6:30μμ - 7:30μμ
Ηλικίες που απευθύνεται : 3 - 12
Συντελεστές: Συγγραφέας: Εύα Πετροπούλου Λιανού 
Αφήγηση: Εύα Πετροπούλου Λιανού

Διαβάστε το πρόγραμμα της πρώτης μέρας εδώ και τις δεύτερης εδώ
Περιμένουμε τα σχόλια σας και βέβαια τις φωτογραφίες σας μετά την γιορτή. Θα χαρούμε να σας ακούσουμε στην σελίδα του facebook του mabakita.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου